YAKAKENT Transformatör Merkezine Teknik Gezi Yapıldı

Yazar: eemmuhendislik.web | Tarih: 20 Nisan 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri olarak Samsun ili Yakakent ilçesinde bulunan TEİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Yakakent Transformatör Merkezine 19 Nisan 2024 tarihinde bir teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik gezi bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Cenk GEZEGİN, Dr. Öğr. Üyesi Seçil GENÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Barış ÇAVUŞ'un yönetiminde bölüm öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Teknik gezi ile öğrencilerimizin derslerde anlatılan konu ve donanımlar hakkında yerinde inceleme yaparak bilgi, beceri ve tecrübe kazanmaları amaçlanmıştır. Teknik gezi sırasında enerjisiz olan transformatör merkezinde sırası ile şalt sahasında bulunan fiderler, baralar, ölçme ekipmanları, ayırıcı, kesici ve transformatör donanımları saha içinde ayrıntılı olarak incelenmiştir. Sonrasında kumanda odasında bulunan koruma ve kumanda donanımları incelenerek ayrıntılı bilgi edinilmiştir. Gerekli bilgilendirme ve ilgilerinden dolayı TEİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü personellerine teşekkür ederiz.