Alan Seçimi-2

Author: eemmuhendislik.web | Date: March 7, 2023

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ALAN SEÇİMİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde 6. yarıyıldan itibaren teknik seçmeli dersler alınmaya başlanmaktadır.

Teknik seçmeli dersler

A. Elektrik,

B. Kontrol-Otomasyon,

C. Elektronik-Haberleşme

olmak üzere üç farklı ders paketi altında toplanmıştır. Teknik seçmeli ders seçme aşamasına gelen her öğrenci (6., 7. ve 8. yarıyıldan ders seçecek öğrenciler) A, B, C paketlerinden birini seçmelidir. Bir ders paketini seçen öğrenci, sonraki yarıyıllarda yalnızca seçtiği paketin içerdiği teknik seçmeli dersleri alabilir.

Bazı dersler yalnızca bir paket içerisinde yer alırken bazı dersler birden fazla paket içerisinde bulunmaktadır.

Bu bilgilere göre, bu dönem 6. yarıyıl seçmeli derslerinden (TS6) herhangi birine kayıt olacak öğrenciler 07.03.2023'de açıklanacak olan GANO'dan sonra, aşağıda paylaşılan formu doldurmalıdır.

Son tarih 08.03.2023 Çarşamba günü saat 17:00'e kadar olacaktır.

NOT: Formu doldurmayan öğrenciler istediği TS6 dersine kayıt olamayacaktır. Formu doldurmayan öğrencilerin TS6 derslerine kayıt olmak istemesi halinde Bölüm Başkanlığı tarafından uygun olan herhangi bir alana kayıtları gerçekleştirilecektir.

Alan Seçimi için bağlantı linki için tıklayınız.

ALAN SEÇİMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE KULLANILAN NİHAİ PUANIN HESAPLANMA AŞAMASI:

• Tercihlerin değerlendirilmesinde Normalize LYS (NLYS) giriş puanı (alınan LYS notunun o yıl bölüme en yüksek LYS notu ile giriş yapan öğrencinin notuna oranı) ve GANO (yüzlük değeri) değerleri dikkate alınmıştır.

• NLYS Değerlendirmeleri Bölüme giriş yıllarına göre ayrı ayrı yapılmıştır (2017, 2018, 2019, 2020, 2021 girişliler için ayrı ayrı hesaplanmıştır).

• Öğrenciler toplam puanlarına göre sıralanmış ve tercih sırasına göre ilgili ALAN’a yönlendirilmiştir. Öğrencinin toplam puan hesaplaması şu şekilde yapılacaktır.

NLYS puanı= 100 x [(LYS puanı) / (en yüksek LYS puanı)]

Toplam Puan= 0,6 x (GANO) + 0,4 x (NLYS puanı)

Örneğin A öğrencisinin LYS notu 340, O dönem Bölüme giren en yüksek LYS notu 400, GANO’su 80 olsun, bu durumda A öğrencisi için;

Toplam puanı= 0.6x (80) + 0.4x(100x (340/400)) =48+34=82

Olarak hesaplanmıştır.

✓ Bölümümüze Yatay/Dikey/YÖS ile gelen öğrenciler için LYS puan hesaplanmasında, Bölümümüze en düşük LYS puanı ile gelen öğrenci (giriş yılı bazlı) baz alınarak değerlendirilmiştir.