TEKNOFEST 2024’te 1 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ VE 1 TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Author: eemmuhendislik.web | Date: October 15, 2024

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Tepe önderliğinde 2022 yılında OMÜ-TAR ve 2024 yılında OMÜ-KAR takımları kurulmuştur. Disiplinlerarası kurulan bu takımlar, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşmaktadır.

OMÜ-TAR Takımı Türkiye ikinciliğine uzandı

OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyeni Doç. Dr. Cengiz Tepe danışmanlığında kurulan OMÜ-TAR Takımı da “ Teknofest 2024 Tarımsal İnsansız Kara Aracı Kategorisinde” sayesinde Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması’nda Türkiye ikincisi olup önemli bir başarıya imza attı.

OMÜ-TAR’ın istikrarı devam etti: Üst üste 3 kez Türkiye ikinciliği

Hem 2022 ve hem de 2023’te düzenlenen TEKNOFEST’te sahip olduğu Türkiye ikinciliği ile istikrarlı bir performans sergileyen OMÜ-TAR Takımı, TEKNOFEST 2024 Adana’da da Türkiye ikinciliğine ulaşarak üst üste 3 defa elde ettiği bu dereceyle başarısını perçinledi.

TEKNOFEST’e ilk kez katılan OMÜ-KAR’dan Türkiye üçüncülüğü geldi

2024 yılında kurulan OMÜ-KAR Takımı ise ilk kez katıldığı da “ Teknofest 2024 Tarımsal İnsansız Kara Aracı Kategorisinde” Türkiye üçüncülüğü ile önemli bir çıkış yakaladı.

Kara Araçlarının Yaptığı Görevler:

• Otonom bir şekilde bitkileri ezmeden tarım arazisinde hareket edebilmekte ve çapalama yapabilmekte. • Üzerinde bulunan “yapay zekâ bilgisayarı” vasıtasıyla tarım arazisinde bulunan yabani bitkileri ve kültür bitkilerini ayırt edebiliyor. • Arazi üzerinde tespit edilen bitkilerin konumunu, RTK GPS sayesinde santimetre seviyesinde hassasiyet ile yer istasyonundaki ekrana aktarıyor. • Yer istasyonunda bulunan, takım tarafından hazırlanmış yerli kullanıcı arayüzü ile aracın konum bilgileri ve kamera görüntüsü izlenebilmekte ve araç manuel olarak kontrol edilebilmekte.

OMÜ-TAR Takım Üyeleri

Uğur Kırçıl (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Samet Eren Çelik (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Elanur İmirgi (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)

OMÜ-KAR Takım Üyeleri

Umut Çepni (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Alihan Gök (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Berkan Alkan (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

İsmail Öksüz (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Oğuzhan Çiftçi (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Batuhan Cebeci (Makine Mühendisliği Bölümü)